Půlnoční boršč
45 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
 - 250gramůZelí hlávkové bílé
 - 1kusPetržel - nať
 - 25gramůMáslo čerstvé
 - 600gramůVývar z hovězích kostí
 - 300gramůČervená řepa sterilovaná
 - 15gramůCukr krupice
 - 60gramůCitronová šťáva
 - 2kusyMrkev kořen
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 50gramůProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Petržel a mrkev očistíme, omyjeme a oškrabeme. Cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky a 10 minut opékáme na rozehřátém másle.
 - 2Zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky a přidáme k zelenině. Přimícháme rajčatový protlak a přilijeme hovězí vývar. Zvolna vaříme 40 minut.
 - 3Červenou řepu scedíme, nadrobno nakrájíme, přidáme do polévky. Osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Podáváme posypané petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.