Punčová omáčka
15 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 250mililitrůVíno červené
- 50gramůCukr krupice
- 1kusSkořice celá
- 1kusHřebíček
- 1kusCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceRum
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme víno, přidáme cukr, skořici, hřebíček, kousek citronové kůry, citronovou šťávu, pomerančovou šťávu a rum. Přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme škrob rozmíchaný v troše vody. Chvíli povaříme.
- 2Omáčku podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.