Putimská vepřová žebírka
60 min.

Ingredience
- 200gramůOkurky nakládané
- 1000gramůVepřová pečeně
- 150gramůTuk
- 20gramůSůl
- 200gramůCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůPárky jemné
- 1litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
45 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
706 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme na žebírka. Každé žebírko naplocho prořízneme.
- 2Vzniklý otvor v mase vyplníme dílem oloupaného párku a sterilované okurky, upevníme párátkem a žebírka na povrchu osolíme. V rozpáleném tuku je po obou stranách opečeme.
- 3Opečená žebírka naskládáme do pekáče.
- 4Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmažíme ve výpeku. Zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Vlijeme na žebírka a podusíme v troubě.
- 5Měkké maso vyjmeme a zbavíme párátek.
- 6Nakonec procedíme šťávu přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.