Putimská vepřová žebírka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
45 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
706 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme na žebírka. Každé žebírko naplocho prořízneme.
  • 2
    Vzniklý otvor v mase vyplníme dílem oloupaného párku a sterilované okurky, upevníme párátkem a žebírka na povrchu osolíme. V rozpáleném tuku je po obou stranách opečeme.
  • 3
    Opečená žebírka naskládáme do pekáče.
  • 4
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmažíme ve výpeku. Zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Vlijeme na žebírka a podusíme v troubě.
  • 5
    Měkké maso vyjmeme a zbavíme párátek.
  • 6
    Nakonec procedíme šťávu přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.