Račí maso s artyčoky
23 min.
Ingredience
- 800gramůRak říční
- 3stroužkyČesnek
- 4kusyŠalotka
- 4gramyKoriandr čerstvý
- 4gramyKmín římský
- 4gramyZázvor mletý
- 30mililitrůChilli omáčka
- 1decilitrOlej arašídový (podzemnicový)
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 2decilitryVývar zeleninový
- 30mililitrůVoda pitná
- 10gramůSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek i šalotku oloupeme, nasekáme na drobno, v míse smícháme s račím masem, nakrájeným na kousky, dochutíme chilli omáčkou a kořením. Ve woku rozpálíme arašídový olej, směs s masem restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Artyčoky opereme, necháme okapat, pokrájíme na proužky, přidáme k masu, zalijeme vývarem. Zakryjeme, necháme 2 minuty podusit, Solamyl rozmícháme v troše studené vody, vlijeme k pokrmu a zahříváme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.