Raci s artyčoky
42 min.
Ingredience
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1kilogramRak říční
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 3gramyKoriandr mletý
- 3gramyKmín římský
- 3gramyZázvor mletý
- 30mililitrůChilli omáčka
- 1decilitrOlej sezamový
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 120mililitrůVývar zeleninový
- 40mililitrůVoda pitná
- 200gramůOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Raky rozmrazíme, po odlomení ocasu vydlabneme maso a nakrájíme na kousky. V míse smícháme maso s prolisovaným česnekem a cibulí nasekanými nadrobno, kořením a chilli omáčkou.
- 2Ve woku rozpálíme olej a směs opečeme za promíchávání 7 minut. Okapané konzervované artyčoky nakrájíme na malé kousky a přidáme na pánev, zalijeme vývarem a 3 minuty povaříme. Škrobovou moučku smícháme s vodou dohladka a nalijeme k pokrmu, 2 minuty povaříme do zhoustnutí.
- 3Podáváme račí směs obloženou plátky okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.