Ragú z jazyka
105 min.

Ingredience
- 600gramůVepřový jazyk
- 300gramůOkurka salátová
- 20mililitrůOcet vinný
- 4dekagramyMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůTuk
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4lžíceVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
43 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
590 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci uvaříme doměkka jazyky v osolené vodě, oloupeme, pokrájíme na nudličky, přelijeme horkým vývarem, necháme stát na teple.
- 2Okurku oloupeme,vyndáme semena a pokrájíme na centimetrové plátky, osolíme, přelijeme octem a necháme půl hodiny stát. Potom vymačkáme vodu a na másle opečeme dožluta, máslo slijeme, zalijeme 100 ml vývaru a svaříme na polovinu. Zahustíme jíškou, vlijeme 4 lžíce bílého vína, smícháme, necháme na kraji plotny. Jazyk scedíme, okořeníme a podáváme s okurku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.