Rajčata a brambory zapékané se šalvějí
40 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory vařené ve slupce
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 500gramůRajčata
 - 1kusŠalvěj čerstvá
 - 125gramůSýr Gouda 45%
 - 3lžíceOlej olivový
 - 2kusyCibule
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Omytá rajčata pokrájíme na plátky a oloupanou cibuli na kolečka.
 - 2Lístky šalvěje krátce opečeme na rozehřátém oleji.
 - 3Do vymazané zapékací mísy střídavě skládáme brambory, cibuli a rajčata. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Na povrch rovnoměrně rozdělíme šalvěj a sýr, nakrájený na tenké plátky.
 - 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, až se sýr roztaví.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.