Rajčata plněná bylinkovým rizotem

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián, bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno. Rajčata v horní třetině odřízneme a vnitřek vydlabeme. V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme šalotkua osmahneme ji. Přidáme rýži, orestujeme, podlijeme troškou horkého vývaru, posypeme bylinkami a zvolna vaříme doměkka. Vývar přiléváme postupně. Uvařené rizoto necháme vychladnout, naplníme vnitřky rajčat, upravíme na servírovací mísu a podáváme jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.