Rajčata plněná hlemýždím masem
45 min.

Ingredience
- 600gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůPetržel kudrnka
- 180gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 500gramůHlemýždi v nálevu
- 20gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hlemýždí maso vyklopíme do misky i s nálevem, přisypeme prolisovaný česnek, posekanou petrželku, osolíme, opepříme podle chuti, přidáme vejce, strouhanku a důkladně promícháme. Rajčata v jedné třetině seřízneme, lžičkou vydlabeme, naplníme hlemýždí směsí a přiklopíme seříznutým dílem. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme do něj plněná rajčata, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
- 2Rajčata upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.