Rajčata plněná vejci
20 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
 - 1špetkaSůl
 - 4kusyVejce slepičí
 - 1hrstPetržel - nať
 - 1šálekZakysaná smetana
 - 1lžíceMouka polohrubá
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pro tuto úpravu zvolíme rajčata větší. Omyjeme je, seřízneme u stopky, vydlabeme, do každého dáme lžičku tekutého másla, rozklepneme syrové vejce, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do vymaštěné zapékací mísy, zalijeme do poloviny kyselou smetanou s trochou soli a mouky.
 - 2Pečeme v rozehřáté troubě. Bílek se srazí a žloutek musí zůstat vláčný.
 - 3Podáváme jako předkrm s topinkami z bílé veky nebo jako večeři s bramborami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.