Rajčata zapečená s uzeninou
40 min.

Ingredience
- 8kusůRajčata
- 100gramůSalám jemný
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 1šálekMléko polotučné
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Vyrovnáme je do máslem vymazané zapékací misky a přidáme nakrájený salám. Osolíme a opepříme.
- 2Zalijeme vejci rozkvedlanými s mlékem, moukou a nastrouhaným sýrem.
- 3Dáme zapéci do mírně vyhřáté trouby na 20 minut. Po zapečení ozdobíme pokrm nakrájenou petrželovou natí.
- 4Podáváme s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.