Rajčatová omáčka z mikrovlnky

20 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
64 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 2 minuty. Potom přidáme nakrájená rajčata, kečup, cukr a bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme. Přiklopíme a vaříme při plném výkonu ještě 6-8 minut. Během vaření omáčku jednou zamícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.