Rajčatová polévka s bramborami
35 min.

Ingredience
- 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
- 500gramůRajčata
- 100gramůPórek
- 100gramůCeler bulvový
- 200gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na osminky, očištěné brambory a celer na kostičky, pórek na tenká kolečka. Vývar z kostí přivedeme k varu, nasypeme do něj celer a brambory, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. Nyní přidáme pórek a rajčata, chvilku povaříme, ne dlouho, aby se rajčata nerozpadla a ihned podáváme.
- 2Každý strávník si může polévku zjemnit kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.