Rajčatová polévka se sýrem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5kilogramRajčata
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na tuku podusíme jemně nakrájený celer a cibuli. Když cibule zrůžoví, přisypeme mouku a opražíme ji.
- 2Potom přidáme omytá rajčata nakrájená na kolečka, osolíme, přilijeme vodu a rozvaříme.
- 3Hotovou polévku protlačíme sítem a při podávání do ní přidáme nastrouhaný sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 22. 1. 2017
Rajčatová polévka se sýrem
Tak ze všech rajčatových polévek u nás zatím vede tato. Jen jsem přidala dost cukru. Vždy jsem dávala přednost těm nezahuštěným moukou. Ale musím říci, že nás mile překvapila.Byla hned pryč. Díky za tip.