Rajčatová se sýrem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 250gramůRajčata
- 1kusCeler bulvový
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžičkaCukr krupice
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme na jemno cibuli a celer, podusíme na másle. Když začne cibule růžovět, přisypeme mouku a vše opražíme.
- 2Spaříme oloupaná a nakrájená rajčata (případně protlak) a přidáme.
- 3Osolíme, přilijeme vodu a rozvaříme. Dochutíme trochou cukcu.
- 4Polévku přecedíme a podáváme. Na závěr posypeme v talířích nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.