Rajčatovo-vinná salsa s mandlemi
25 min.
Ingredience
- 2plátkyChléb toastový
 - 5lžicOlej olivový
 - 1kusChilli paprička sušená
 - 160mililitrůVíno červené
 - 1lžíceOcet vinný
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1kusBazalka
 - 4stroužkyČesnek
 - 0,5šálekMandle
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Plátky toastového chleba opečeme na pánvi na dvou lžících rozehřátého oleje dozlatova z obou stran. Čerstvou bazalku najemno nasekáme a rozmixujeme s opečeným chlebem a zbylým olivovým olejem.
 - 2Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, chilli papričku nakrájíme na kostičky. Obojí přimícháme do konzervovaných rajčat a takto ochucená rajčata přidáme do mixéru. Zatím znovu nemixujeme.
 - 3Mandle krátce nasucho opražíme na pánvi. V misce dobře promícháme červené víno a vinný ocet. Přisypeme mandle, nalijeme do mixéru a jeho obsah rozmixujeme na hmotu jemné konzistence. Dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.