Rajská jablíčka s vejci
40 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata
- 2lžičkyCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
- 30gramůCibulka jarní
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel - nať
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajská jablíčka osušíme a podélně rozkrojíme. Každou půlku posypeme cukrem, necháme 10 minut odležet. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Do středu naskládáme řeznou stranou dolu rajská jablíčka. Okolo přidáme nakrájenou dolní část jarní cibulky. Povrch jarní cibulky posypeme nasekanou zelenou části jarní cibulky. Jablíčka smažíme přibližně 15 minut. Po dobu smažení do jablíček několikrát píchneme vidličkou, aby pouštěla rychleji šťávu. Potom jablíčka otočíme na druhou stranu.
- 2Mezi rajská jablíčka rozklepneme vejce na způsob volského oka. Vejce posypeme solí, pepřem. Povrch posypeme nasekanou petrželovou natí, drobně nasekaným česnekem. Pánev se surovinami vložíme do horké trouby na 10 minut dopéct.
- 3Upečené jídlo vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, které poklademe na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.