Rajská jablíčka s vejci

40 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajská jablíčka osušíme a podélně rozkrojíme. Každou půlku posypeme cukrem, necháme 10 minut odležet. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Do středu naskládáme řeznou stranou dolu rajská jablíčka. Okolo přidáme nakrájenou dolní část jarní cibulky. Povrch jarní cibulky posypeme nasekanou zelenou části jarní cibulky. Jablíčka smažíme přibližně 15 minut. Po dobu smažení do jablíček několikrát píchneme vidličkou, aby pouštěla rychleji šťávu. Potom jablíčka otočíme na druhou stranu.
  • 2
    Mezi rajská jablíčka rozklepneme vejce na způsob volského oka. Vejce posypeme solí, pepřem. Povrch posypeme nasekanou petrželovou natí, drobně nasekaným česnekem. Pánev se surovinami vložíme do horké trouby na 10 minut dopéct.
  • 3
    Upečené jídlo vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, které poklademe na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.