Rajská omáčka s limetkou
55 min.

Ingredience
- 60gramůCibule
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 800gramůRajčata
- 30gramůMáslo čerstvé
- 500gramůTelecí maso mleté
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50mililitrůVíno bílé
- 1gramTabasco
- 40mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůLimetka
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůKapary
- 250mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Žemle namočíme v mléce. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Šalvějové lístky nasekáme. Rajčata ponoříme do vařící vody, oloupeme, rozčtvrtíme, vymačkáme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi zahřejeme máslo a podusíme na něm nakrájenou cibuli. Žemle vymačkáme, rozmělníme a přidáme k cibuli do pánve. Směs přelijeme do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, mouku, šalvěj a kapary, dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Z masové hmoty vytvarujeme malé kuličky, které opékáme ve větší pánvi na přepuštěném másle. Hotové maso přeložíme do jiné mísy a pokapeme portským vínem. Z nakrájených rajčat umixujeme jemné pyré. Ochutíme je solí, tabaskem, olivovým olejem a limetkovou šťávou a podáváme k masovým kuličkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.