Rajská omáčka s limetkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle namočíme v mléce. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Šalvějové lístky nasekáme. Rajčata ponoříme do vařící vody, oloupeme, rozčtvrtíme, vymačkáme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi zahřejeme máslo a podusíme na něm nakrájenou cibuli. Žemle vymačkáme, rozmělníme a přidáme k cibuli do pánve. Směs přelijeme do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, mouku, šalvěj a kapary, dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Z masové hmoty vytvarujeme malé kuličky, které opékáme ve větší pánvi na přepuštěném másle. Hotové maso přeložíme do jiné mísy a pokapeme portským vínem. Z nakrájených rajčat umixujeme jemné pyré. Ochutíme je solí, tabaskem, olivovým olejem a limetkovou šťávou a podáváme k masovým kuličkám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.