Rajská polévka s dlouhozrnnou rýží

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky a rozmixujeme. Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek a cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem.
  • 3
    Rýži propláchneme vodou a přisypeme k zelenině. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a cukr. Za občasného zamíchání 20 minut povaříme.
  • 4
    Vmícháme do polévky smetanu a případně ještě dochutíme.
  • 5
    Polévku na talíři ozdobíme nahrubo nakrájenými lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 3. 2016
Rajská polévka s dlouhozrnnou rýží
Polévka byla výborná. S rýží jsem ještě nedělala. Děti si pochutnaly. Díky za tip 🙂