Rajský krém s chobotnicí
35 min.
Ingredience
- 50mililitrůCitronová šťáva
 - 800gramůChobotnice
 - 40gramůKerblík
 - 250gramůRajčata
 - 250mililitrůVíno bílé
 - 50mililitrůOlej olivový
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř citronový
 - 150gramůZakysaná smetana
 - 20gramůČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chobotnici necháme rozmrazit. Poté nakrájíme, kroužky osušíme a pokapeme je citronovou šťávou.
 - 2Nasekáme kerblík.
 - 3Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky a spolu s bílým vínem vložíme do mixéru. Zapneme na nejvyšší stupeň a rozmixujeme na jemné pyré.
 - 4Rozehřejeme olej, opečeme na něm chobotnici a přidáme česnek, sůl a pepř. Maso vyjmeme a do pánve přidáme rozmixovaná rajčata a zakysanou smetanu. Povaříme a dochutíme solí a pepřem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.