Rassolnik z tresky
80 min.
Ingredience
- 20gramůPetržel kořen
 - 50gramůPórek
 - 20mililitrůOlej rostlinný
 - 100gramůBrambory
 - 3kusyPepř černý celý
 - 1lžičkaSůl
 - 200mililitrůZakysaná smetana
 - 20gramůKrupky trhané
 - 600gramůFilé z aljašské tresky
 - 2kusyJalovec
 - 100gramůOkurky nakládané
 - 50gramůMrkev kořen
 - 1lžícePažitka
 - 1,8litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z omytých porcí filé uvaříme vývar.
 - 2Očištěnou zeleninu a nakládanou okurku nakrájíme na kostičky a lehce osmahneme na oleji.
 - 3Vývar přecedíme, přivedeme k varu a přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Vaříme do poloměkka a potom přidáme zeleninu, koření, sůl a nakonec vložíme na kostky nakrájené, uvařené filé. Vše vaříme asi 30 minut. V osolené vodě uvaříme propláchnuté krupky doměkka.
 - 4Pokrm podáváme v hlubších miskách a přidáme uvařené krupky a smetanu. Povrch posypeme nasekanou pažitkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.