Ravioli plněné králíkem
95 min.
Ingredience
- Na náplň
- 800gramůKráličí maso
 - 50gramůŠalotka
 - 5gramůRozmarýn čerstvý
 - 50mililitrůVíno bílé
 - 3lžíceOlej olivový extra panenský
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 1kusJablka
 
 - Na omáčku
 - Na těsto
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
 - 5gramůSůl
 - 3gramyŠafrán
 - 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
31 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na trošce másla. Přidáme bramboru nakrájenou na plátky, zalijeme vroucím vývarem. Vaříme 20 minut a pak rozmixujeme. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.
 - 2Nasekanou šalotku podusíme na oleji. Přidáme maso z králíka a opečeme je, podlijeme vínem, přidáme oloupané jablko nakrájené na kostičky, ochutíme celým rozmarýnem. Osolíme, opepříme a dusíme 20 minut.
 - 3Králíka vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky. šťávu z masa scedíme. Maso a jablka smícháme v misce s králíkem a ochutíme.
 - 4Z těsta vyválíme tenký plát a připravíme ravioli. Uvaříme je a poté ještě krátce povaříme na pánvi se šťávou z králíka. Těstoviny podáváme na jemném bramborovém krému posypané lanýžem nastrouhaným na plátky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.