Ravioli plněné ryzcemi
45 min.
Ingredience
- 70gramůOřechy lískové
- 90gramůMáslo čerstvé
- 150gramůRyzce čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 200gramůNudlové těsto
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůBazalka
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
767 mg
Postup přípravy
- 1Na suché pánvi opražíme oříšky a nahrubo je nameleme. Ve woku rozpustíme máslo, odstavíme je a vmícháme do něj oříšky. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Ryzce nakrájíme najemno a smažíme na oleji doměkka, osolíme, opepříme a podusíme, až se všechna tekutina odpaří. Necháme je vychladnout.
- 3Vyválíme plátky těsta a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Na plátek dáme lžičku houbové náplně. Okraje těsta potřeme vodou a navrch položíme druhý plátek. Okraje pevně stiskneme a můžeme je také ozdobně seříznout rádélkem se zoubkovaným okrajem. Hotové ravioli odkládáme na plech vyložený čistou utěrkou a necháme zakryté, aby příliš neoschly.
- 4Ravioli postupně vaříme v dostatečném množství osolené vody, aby se neslepily. Vyjmeme je naběračkou s otvory, necháme okapat a udržujeme teplé, dokud není uvařena poslední dávka.
- 5Jednotlivé porce posypeme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.