Ravioli polévka
30 min.
Ingredience
- 300gramůNudlové těsto
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1,25litryHovězí vývar základní
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceKečup
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme většinu nastrouhaného parmezánu, strouhanku, vejce, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a muškátový oříšek, vše dochutíme pepřem a solí.
- 2Z nudlového těsta vyválíme 2 placky. Na jednu z nich pak lžičkou klademe v pravidelných vzdálenostech kopečky připravené náplně. Těsto okolo kopečků potřeme rozšlehaným bílkem a vše přikryjeme druhou plackou těsta. Rádýlkem nebo ostrým nožem pak těsto rozkrájíme na čtverce a okraje čtverců k sobě přitiskneme.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu vývar, vložíme do něj připravené ravioli a vaříme přibližně 15 minut.
- 4Polévku rozlijeme do připravených talířů, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem, jemně nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.