Rebarborový trifle
35 min.

Ingredience
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 150gramůCukr krupice
- 180gramůPerník
- 50gramůTřešně
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůZázvorové pivo
- 150mililitrůJogurt bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru pokrájíme na menší špalíčky, přisypeme cukr (lžíci si ponecháme stranou) a podlijeme 500 ml vody. Necháme 10 minut povařit.
- 2Perník pokrájíme na plátky a vyplníme jím dno formy. Pokapeme zázvorovým pivem.
- 3Mouku smícháme se zbytkem cukru a s 12 ml mléka.
- 4Zbytek mléka necháme vařit, přilijeme směs, necháme minutu povařit.
- 5Horkou směs lehce poprášíme moučkovým cukrem a necháme zcela vystydnout.
- 6Do vystydlé směsi přimícháme jogurt. Rebarboru naskládáme na perník a vše zalijeme jogurtovou směsí.
- 7Ozdobíme kandovaným ovocem (třešněmi) a šlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.