Řecká skopová polévka
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 70gramůZelenina kořenová
- 250gramůHrášek
- 1lžíceOlej stolní
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 250gramůSkopová plec
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso vložíme do studené osolené vody a na mírném ohni vaříme do měkka.
- 2Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hrášek a zeleninu nakrájenou na kostičky, podlijeme vývarem, přiklopíme a udusíme do měkka.
- 3Uvařenou zeleninu prolisujeme sítem, rozředíme přeceděným vývarem z masa a povaříme. Nakonec do polévky dáme vykostěné a uvařené nakrájené maso a zjemníme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.