Řecká skopová polévka

90 min.
Řecko

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 70gramůZelenina kořenová
    • 250gramůHrášek
    • 1lžíceOlej stolní
    • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 250gramůSkopová plec
    • 1litrVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso vložíme do studené osolené vody a na mírném ohni vaříme do měkka.
  • 2
    Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hrášek a zeleninu nakrájenou na kostičky, podlijeme vývarem, přiklopíme a udusíme do měkka.
  • 3
    Uvařenou zeleninu prolisujeme sítem, rozředíme přeceděným vývarem z masa a povaříme. Nakonec do polévky dáme vykostěné a uvařené nakrájené maso a zjemníme smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.