Řecké vepřové kotlety Cydonia
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
 - 600gramůVepřové kotlety
 - 1kusČesnek
 - 1kusCibule červená
 - 2kusyKdoule
 - 1decilitrVíno bílé
 - 1kusPomeranče
 - 2decilitryVývar zeleninový
 - 50gramůMed včelí
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 30gramůKopr čerstvý
 - 1kusCitrony
 - 80mililitrůOlej olivový
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
42 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kotlety umyjeme, nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme. Kdoule (Venušina jablka) oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, kopr nasekáme. Cibuli spolu s česnekem oloupeme a nakrájíme na proužky.
 - 2V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a na něm zprudka po obou stranách opečeme připravené kotlety. Vyjmeme je z pánve a odložíme stranou.
 - 3Připravíme omáčku. Do pánve vlijeme olivový olej, rozpálíme, přidáme cibuli, osmahneme, vmícháme česnek, ten necháme jen provonět a hned vložíme kdoule. Vše smažíme nejdéle 5 minut. Do pánve přilijeme víno, vyvaříme ho, zakapeme vymačkanou pomerančovou šťávou, vlijeme vývar, med a pod poklicí, na mírném ohni, za občasného míchání povaříme přibližně 20 minut. Těsně před dovařením do omáčky podle chuti přisypeme sůl, pepř, vložíme lžíci másla, dobře promícháme a stáhneme z ohně.
 - 4Do hotové omáčky vrátíme kotlety a vše spolu povaříme ještě dalších 10 minut. Nakonec vmícháme nasekaný kopr, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a stáhneme z ohně.
 - 5Hotové jídlo rozdělíme na talíře a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.