Řeřichová polévka s mrkví
65 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusRajčata
- 0,5kusOkurka salátová
- 60gramůHouby čerstvé
- 36kusůŘeřicha
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusSalát hlávkový
- 2litryVývar drůbeží
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a omytý pórek nakrájíme na jemné nudličky, celer na tenké plátky. Salát propereme, 6 vnějších a 6 vnitřních listů najemno natrháme. Oloupané rajče bez semen nakrájíme na malé kostky. Okurku omyjeme, vydlabeme semínka a dužinu nasekáme na kostičky. Houby nakrájíme na tenké plátky.
- 2Do vroucí vody vsypeme mrkev, celer a pórek a cca 3 minuty povaříme. Poté zeleninu scedíme a propláchneme studenou vodou. Do velkých polévkových misek vložíme natrhaný salát a lístky řeřichy, rozdělíme zeleninu, přidáme okurku, rajče, houby a zalijeme vývarem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.