Restovaná vepřová panenka na paprikách
30 min.
Ingredience
- Restované maso
- 1lžíceOlej olivový
 - 165gramůVepřová panenka
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 2špetkySůl
 
 - Zelenina
- 1kusCibulka lahůdková
 - 4lžícePórek
 - 1kusPaprika oranžová
 - 1kusPaprika zelená
 - 1kusChilli paprička
 - 80gramůZelí čínské
 - 2stroužkyČesnek
 - 2lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
 
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme očištěnou a omytou zeleninu: lahůdkovou cibulku a malý pórek pokrájíme na kroužky, papriky pokrájíme na proužky, malou chilli papričku na tenké nudličky, listy čínského (nebo pekingského) zelí nakrájíme na tenké proužky, stroužky česneku posekáme nadrobno.
 - 2Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme přes vlákno na tenké plátky (asi 7mm široké). Maso z každé strany posypeme pepřem.
 - 3V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky panenky z každé strany do zlatova, restujeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a vyjmeme z pánve a odložíme do misky. Ve zbylém omastku si orestuje cibulku s pórkem a česnekem téměř dozlatova, přidáme zbylou pokrájenou zeleninu, 2 lžíce oloupaných rajčat, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, na zeleninu poklademe plátky panenky a pod pokličkou vše dusíme 7-10 minut.
 - 4Na talíře poklademe plátky masa, okolo ozdobně dáme podušenou zeleninu, maso polijeme zbylou šťávou a hned servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.