Restovaná zelenina s novými brambory
45 min.
Ingredience
- 250gramůCuketa
 - 60gramůMrkev kořen
 - 50gramůFazolové lusky zelené
 - 50gramůHrášek
 - 60gramůŠalotka
 - 60gramůCibulka jarní
 - 80gramůŘedkvička
 - 150gramůŽampiony čerstvé
 - 80gramůChřest bílý
 - 20gramůAnčovičky konzervované
 - 2lžíceBazalka
 - 3stroužkyČesnek
 - 60gramůOlivy černé
 - 50mililitrůOlej olivový
 - 100mililitrůVývar zeleninový
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 30gramůRajčata sušená sterilovaná
 - 1lžičkaSůl
 - 200gramůBrambory rané
 - 50mililitrůOlej rostlinný
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu očistíme, nové brambory očistíme kartáčkem. Bazalku drobně nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Všechnu zeleninu uvaříme na zkus, scedíme a přelijeme studenou vodou. Zeleninu poté nakrájíme, kromě žampiónů, ředkviček, cukety, šalotky a jarní cibulky. Česnek, ančovičky, olivový olej, olivy, polovinu dávky bazalky a špetku pepře rozmixujeme na pastu. Do pasty vmícháme sušená rajčata a necháme vychladit. Na oleji asi pět minut dusíme žampiony s ředkvičkami, poté je vyjmeme a nakrájíme na kousky. Do pánve vložíme jarní cibulku, pokrájenou cuketu a šalotku a tři minuty restujeme. Orestovanou zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do pánve vlijeme zeleninový vývar, pastu a máslo. Směs na mírném plameni zredukujeme na polovinu. Do směsi vmícháme všechnu zeleninu a necháme prohřát. Zeleninu servírujeme posypanou zbylou bazalkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.