Restované kuře s citronem
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOmáčka Ketjap
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceSolamyl
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCitrony
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceCukr krupice
- 600gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na rovnoměrné nudličky. Vložíme do nekovové misky, dochutíme solí, pepřem, 1 polévkovou lžící oleje, 2 lžícemi citronové šťávy a ketjapem. Dobře promícháme a necháme v lednici asi 20min odležet.
- 2V pánvi rozpálíme zbytek oleje s máslem. Přidáme polovinu kuřecích nudliček a zprudka orestujeme dozlatova. Poté maso přemístíme na předehřátý talíř a stejně postupujeme s druhou polovinou nudliček.
- 3Umícháme kaši z maizeny a lžíce vody. Přilijeme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme asi 2minuty, dokud směs nezesklovatí a není hladká. Na závěr přidáme zbytek citronové šťávy a cukr, vložíme orestované maso a prohřejeme. Posypeme čerstvou petrželí, nastrouhanou citronovou kůrou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.