Reveňový koláč s rozinkami
70 min.

Ingredience
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 200gramůCukr moučkový
- 30gramůRozinky tmavé
- 50gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- Sníh
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
3 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme, přidáme cukr, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku, rozsekané máslo, žloutek a vypracujeme jemné těsto. Na chladném místě necháme cca 30 min ztuhnout. Poté těsto rozválíme, okrajem kruhu z dortové formy vykrojíme koláč a vložíme do formy. Na okraj položíme váleček vytvořený z odkrojeného těsta, zapečeme.
- 2Reveň oloupeme, nadrobno nakrájíme, spaříme a rozložíme na koláč. Posypeme cukrem, rozinkami, osmaženou strouhankou, okraj potřeme rozšlehaným vejcem a v rozpálené troubě pečeme cca 20 - 30 minut. Hotový koláč dozdobíme sladkým sněhem a ještě krátce dosušíme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.