Řezy z mořského jazyka na houbách
35 min.

Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůMořský jazyk
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůLanýž
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar rybí
- 5gramůJíška instantní
- 400gramůBrambory vařené
- 1lžičkaSůl
- 10gramůPetržel kudrnka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozpustíme lžíci másla, přisypeme nadrobno nakrájené žampiony a lanýže, osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku, zakapeme citronovou šťávou a minutu podusíme. Přilijeme víno, vývar, přivedeme k varu, zahustíme jíškou, minutu povaříme a stáhneme z ohně.
- 2Filety nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a vložíme na pánev, kde jsme rozpálili máslo. Usmažíme je z obou stran.
- 3Rybu pokládáme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou z hub a obložíme vařenými brambůrky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.