Řezy z mořského jazyka Otero
60 min.

Ingredience
- 400gramůBrambory rané
- 400gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůVývar rybí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120gramůKrevety tygří - loupané
- 300mililitrůBešamel
- 80gramůSýr Gruyére
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nové brambory dobře omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 až 20 minut.
- 2Filety vložíme do hrnce, podlijeme vývarem, přisypeme sůl, pepř, přidáme lžíci másla a zakryté podusíme 12 minut.
- 3Na brambory položíme krevety, na ně filety z mořského jazyka, zalijeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě 8 až 10 minut.
- 4Na talíři porce pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.