Řezy z mořského jazyka po provensálsku
45 min.
Ingredience
- 600gramůMořský jazyk
 - 1lžičkaSůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 10mililitrůCitronová šťáva
 - 30mililitrůOlej olivový
 - 100gramůRajčata
 - 50gramůCibule
 - 600gramůBrambory pečené
 - 15gramůPetržel kudrnka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety vyrovnáme do pekáčku, posypeme solí a pepřem, zakapeme citronovou šťávou.
 - 2V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kolečka. Plátky rajčat vložíme na cibulku do rendlíku a krátce orestujeme. Rajčata s cibulí nalijeme na rybu do pekáče i s olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 12 minut.
 - 3Rybu rozporcujeme na talíře a posypeme posekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme pečené brambory.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.