Řezy z mořského jazyka s rajčatovou omáčkou
40 min.

Ingredience
- Omáčka
- 100mililitrůOmáčka rajčatová
- 5mililitrůOmáčka rybí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVývar rybí
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůMořský jazyk
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
982 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar, přidáme 1 lžíci másla, vymačkáme šťávu z 1/2 citronu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
- 2Filety z ryby rozřízneme na 4 díly a každý díl svineme do závitku. Závitky vložíme do vývaru a povaříme 12 minut. Uvařenou rybu vyndáme a udžujeme teplou.
- 3Vývar necháme trochu vyvařit, přimícháme rajčatovou omáčku, stáhneme z ohně, zakápneme rybí omáčkou a vmícháme 1 lžíci másla.
- 4Rybí závitky rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.