Řezy z mořského jazyka se žampiony a rajčaty
50 min.
Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůRajčata
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůBrambory pečené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety nakrájíme na menší plátky, posypeme solí a pepřem. Obalíme v mouce a usmažíme z obou stran na pánvi s rozehřátým máslem. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 2Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakrájíme je také na plátky. Na stejné pánvi, kde jsme smažili rybu, orestujeme nakrájené žampiony a rajčata.
- 3Na talíře upravíme ryby, obložíme plátky žampionů a rajčat, zakapeme citronovou šťávou a pokapeme trochou másla z pánve.
- 4Jako přílohu použijeme pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.