Řezy ze svíčkové
50 min.

Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůVíno červené
- 1500gramůHovězí svíčková
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 200gramůJátra drůbeží
- 150gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 150gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
27 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými plátky slaniny.
- 2Řezy i slaninu vyjmeme, do výpeku vložíme očištěná a opláchnutá, na drobné plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, rajčatový protlak, vývar a krátce podusíme.
- 3Šťávu s játry mírně přisladíme, přilijeme víno, přisolíme a ještě velmi krátce podusíme.
- 4Opečené řezy svíčkové přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátky opečené slaniny.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.