Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce
34 min.
Ingredience
- 4kusyHovězí steak libový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 75mililitrůSherry brandy
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceŠkrob kukuřičný bezlepkový
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Steaky osolíme a opepříme.
- 2Šalotku nakrájíme co nejvíce na jemno.
- 3Česnek utřeme.
- 4Na jedné lžíci másla a jedné lžíci oleje opékáme steaky – asi 3-4 minuty z každé strany. Dáme je na talíř a obalíme je potravinářskou fólií.
- 5Do pánve přidáme zbylé máslo a olej a opékáme šalotku asi 4 minuty. Poté přidáme česnek a nasekaný rozmarýn. Po dvou minutách přidáme i nakrájené houby. Pečeme 8 minut do měkka. Zalijeme brandy a po 30 sekundách promícháme a vlijeme vývar. Vmícháme i smetanu a tři minuty povaříme. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 6V malé misce vyšlehám škrob s vodou a přidáme do pánve.
- 7Ještě 2 minuty povaříme a je hotovo.
- 8Steaky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 30. 3. 2017
Rib-eye steak v brandy a rozmarýnové omáčce
Výborný steak