Ricottové závitky v olivovém oleji
30 min.

Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 4kusyChilli paprička
- 5stroužkůČesnek
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 500gramůRicotta
- 1lžičkaCitronová kůra
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1šálekVoda pitná
- 5plátkůŽelatina bílá plátky
- 400mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1123 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
113 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody.
- 2Z ricotty, poloviny nasekané petrželky, poloviny nasekaných chilli papriček, citronové kůry, poloviny nakrájeného česneku, soli a vymačkané želatiny připravíme pastu. Uložíme ji do chladničky asi na 2 hodiny.
- 3Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Smícháme zbylou petrželku a chilli papričky. Z ricottové směsi vytvarujeme kuličky a obalíme je ve směsi petrželky a chilli papriček. Urovnáme do čisté sklenice a proložíme rajčaty, zbylým česnekem a rozmarýnem. Zalijeme olivovým olejem, uzavřeme a uložíme do chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.