Rigatoni se salámem a paprikou
70 min.
Ingredience
- 60gramůPaprika červená
 - 60gramůPaprika zelená
 - 200gramůLilek
 - 60mililitrůOlej olivový
 - 60gramůCibule
 - 1stroužekČesnek
 - 250gramůSalám Mortadela
 - 425gramůPassata (drcená rajčata)
 - 125mililitrůVíno červené
 - 35gramůOlivy černé
 - 15gramůBazalka
 - 15gramůPetržel - nať
 - 500gramůTěstoviny Rigatoni
 - 45gramůSýr Parmezán
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pod rozehřátý gril dáme papriky a ze všech stran je opečeme dohněda. Vyjmeme je z grilu a zakryjeme vlhkou utěrkou. Po vychladnutí slupku lehce sloupneme. Dužninu najemno nakrájíme a odložíme.
 - 2Plátky lilku potřeme olejem a grilujeme po obou stranách dozlatova. Podle potřeby jej přitom potíráme olejem. Opečený lilek odložíme.
 - 3Na zbytku oleje smažíme na pánvi doměkka kolečka cibule a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájený salám a smažíme dohněda.
 - 4Přidáme passatu, víno, olivy, bazalku, petrželku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15 minut zvolna vaříme. Vložíme papriku a lilek a prohřejeme je.
 - 5Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně omáčku se salámem a zeleninou a promícháme.
 - 6Před podáváním posypeme jednotlivé porce parmezánem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.