Římský salát na másle
10 min.
Ingredience
- 3kusySalát římský
 - 30gramůMáslo bylinkové
 - 5gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 2gramyTymián čerstvý
 - 100mililitrůVývar zeleninový
 - 20gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme máslo, saláty rozpůlíme podélně a řezem dolů je vložíme na pánev. Necháme opékat 1-2 minuty, až začnou okraje karamelizovat. Vmícháme sůl, pepř, bylinkové máslo, tymián, lehce podlijeme vývarem, přiklopíme a necháme 4 minuty dusit. Vyjmeme děravou naběračkou a upravíme na talíře, přelijeme máslovou šťávou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.