Římský salát s kuřecím masem
30 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
 - 5gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 2lžičkyOlej olivový
 - 50lžicCitronová šťáva
 - 1kusSalát římský
 - 1stroužekČesnek
 
- Na dresink
- 20gramůAnčovičky konzervované
 - 4lžíceOlej olivový extra panenský
 - 50mililitrůCitronová šťáva
 - 5gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 1kusVejce slepičí
 - 3gramyHořčice
 - 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
 - 50gramůChléb toastový
 - 30gramůSýr Parmezán
 
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme česnek, sůl, pepř, olej a citronovou šťávu a v připravené směsi necháme kuřecí řízky 30 minut marinovat. Poté rozpálíme gril. Řízky z obou stran zprudka grilujeme asi 2 minuty. Odložíme je stranou, a necháme je 5 minut odpočinout.
 - 2Římský salát rozdělíme na jednotlivé listy. Zelené listy nakrájíme na kousky, světlé středové listy necháme vcelku.
 - 3Na dno salátové mísy vložíme ančovičky a za postupného přilévání oleje je rozmačkáme vidličkou. Přilijeme citrónovou šťávu a vše
 - 4osolíme a opepříme. Dobře vyšleháme. Pak přidáme nakrájené uvařené vejce. Přidáme hořčici a worcesterskou omáčku.
 - 5Přimícháme salátové listy, zlehka je obalíme v připraveném dresinku posypeme nastrouhaný parmazán. Přidáme kuře a smažené kostičky z toustového chleba. Ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.