Risone s karamelizovanými cibulemi
40 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Risone semolinové
- 4kusyCibule
- 140gramůBaby špenát
- 180gramůSýr Niva (Rokfór)
- 4litryVoda pitná
- 10gramůSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMascarpone
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto a necháme krátce okapat.
- 2Opláchneme špenát a jemně nasekáme. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a přidáme olej. Přidáme cibuli, kterou necháme karamelizovat při mírné teplotě do hněda (zhruba 20 - 30 minut). Poté ji vyndáme a necháme okapat na kuchyňském papíru.
- 3Do mascaropone nadrobíme plísňový sýr, přidáme okapanou cibuli a vymícháme do krému. Špenát spolu s krémem přidáme do těstovin a důkladně zamícháme. Přidáme sůl podle chuti a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.