Řízečky z vařených vajec
28 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaPažitka
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50lžicOlej rostlinný
- Na obalení a smažení
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 50gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2011 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
205 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
865 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme a drobně posekáme. Máslo rozpustíme, sýr nastrouháme, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme na jemno.
- 2Na oleji dusíme žampiony, až se tekutina vydusí.
- 3V míse smícháme vejce s máslem a žloutkem do husté omáčky, přimícháme sýr, žampiony, sůl, pepř a pažitku. Z hmoty tvarujeme malé řízečky, které obalíme v trojobalu a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.