Řízky z lilků
21 min.

Ingredience
- 800gramůLilek
- 1stroužekČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůStrouhanka
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Lilky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zhruba 8 minut pečeme. Poté je oloupeme, podélně rozpůlíme, posypeme 1/4 lžičky soli a na ubrousku necháme vsáknout šťávu. Česnek utřeme se zbylou solí a zašleháme do vajíček, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Lilky obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova.
- 3Smažené lilky podáváme s hustou kysanou smetanou, kterou posypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.