Řízky z lilků

21 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zhruba 8 minut pečeme. Poté je oloupeme, podélně rozpůlíme, posypeme 1/4 lžičky soli a na ubrousku necháme vsáknout šťávu. Česnek utřeme se zbylou solí a zašleháme do vajíček, petrželovou nať jemně nasekáme.
  • 2
    Lilky obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova.
  • 3
    Smažené lilky podáváme s hustou kysanou smetanou, kterou posypeme petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.