Řízky z vepřového bůčku se sýrem
60 min.

Ingredience
- 20gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1kusVejce slepičí
- 5lžicMouka bezlepková Mantler
- 3lžíceKaše pohanková instantní
- 650gramůVepřový bok
- 2lžíceOlej stolní
- 20mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
74 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
172 mg
Cukr
147 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové maso umeleme, sýr nastrouháme. V hlubší míse připravíme masovou směs - smícháme umleté maso s nastrouhaným sýrem, vlijeme mléko a dochutíme solí. Masové těsto necháme několik hodin v lednici odležet. Potom ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme v klasickém řízkovém trojobalu: nejprve v bezlepkové mouce, potom ve vejci rozšlehaném s troškou mléka, nakonec v pohankové instantní kaši, kterou použijme místo klasické strouhanky. Obalené masové placičky osmažíme z obou stran na pánvi. Hotové sýrové řízečky podáváme teplé, nejlépe s různě upravenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.