Řízky zapečené se šlehačkou
60 min.

Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1šálekSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
42 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
73 mg
Cukr
3 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a posypeme moukou. Maso opečeme na sádle, vložíme do zapékací mísy, podlijeme výpekem z řízků a dopečeme v troubě.
- 2Téměř měkké řízky hustě posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, podlijeme smetanou, dodusíme.
- 3Podáváme s opečenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.