Rizoto s artyčoky
50 min.
Ingredience
- 80gramůCeler řapíkatý
 - 80gramůCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 200mililitrůMartini bianco
 - 70gramůMáslo čerstvé
 - 25gramůOlej olivový extra panenský
 - 2gramyPepř černý mletý
 - 400gramůRýže Arborio
 - 8gramůSůl
 - 120gramůSýr Parmezán
 - 1000mililitrůVývar slepičí
 - 120gramůArtyčoky
 - 30mililitrůCitronová šťáva
 - 30gramůCitronová kůra
 - 5gramůMáta
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme a odstraníme z nich vlákna. Polovinu artyčoků rozpůlíme, polovinu nakrájíme na tenké plátky, zakapeme citronovou šťávou, aby netmavly. Citronovou kůru nastrouháme, mátu posekáme najemno.
 - 2Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Přidáme artyčoky nakrájené na plátky a přilijeme naběračku vývar. Vždy, když se naběračka vývaru vsákne, přilijeme další naběračku - tak pokračujeme, dokud máme vývar. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
 - 3Rizoto upravíme na talíře, posypeme mátou, citronovou kůrou a navrch položíme půlky artyčoků.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.