Rizoto s nivou
50 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
 - 250gramůRýže dlouhozrnná
 - 1litrVývar zeleninový
 - 175mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 90gramůSýr Niva (Rokfór)
 - 4lžícePesto
 - 90gramůSýr Parmezán
 - 4lžíceOříšky piniové
 - 40gramůBazalka
 - 15gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
863 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme máslo. Když pění, přidáme drcený česnek a mírně smažíme 1 minutu.
 - 2Nasypeme rizotovou rýži a mícháme, aby se rýže stejnoměrně opražila. Přilijeme 2 naběračky horkého zeleninového vývaru a mírně podusíme a průběžně promícháváme, až se tekutina vydusí. Postupně přidáváme další vývar a podusíme asi 20 minut, až je rýže téměř měkká.
 - 3Přidáme smetanu a podusíme zvolna, až se do rýže vsákne. Vmícháme nivu, pesto, parmezán a piniové oříšky. Ozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.